Skip to content →

Tools

Hieronder een aantal Shamanic Tools zoals Talkingsticks, Ratels en Fetishes die ik maak en verkoop met uitleg over hoe en waarvoor ze gebruikt worden.

Talkingsticks:
De talking stick wordt al eeuwenlang gebruikt door vele inheemse stammen in Noord- Amerika om op een eerlijke en onpartijdige manier elkaar aan te horen. De talking stick word over het algemeen gebruikt in raadscirkels om aan te wijzen wie het recht had te spreken. Als er kwesties van groot belang voor de raad komen, dan houdt de elder met de leiding de talking stick vast en begint met de bespreking. Als hij klaar is met wat hij wilde zeggen dan houdt hij de talking stick uit en degene die wenst te spreken na hem neemt het over. Op deze wijze gaat de stok over van één individu tot een andere tot iedereen die wenst te spreken dit heeft gedaan. De stok wordt dan teruggegeven aan de elder met de leiding om hem veilig te bewaren.
Elke stick heeft zijn eigen energie en de soort tak, gewei, kristal en alle andere onderdelen dragen bij tot de totale energie. Elke stick is verbonden met alle sticks die ooit gebruikt werden in ceremonie of “circle” en dient als heilig gehanteerd te worden. Tegenwoordig wordt her en der een talkingstick geïntroduceerd en vaak wordt het dan meer een ego ratel dan een talkingstick cirkel. Prijzen van €65,- tot €300,-.

beechTalkingstick Beuk met Kamperfoelie,
Bergkristal, Gewei van Hert

 

 

mapleTalkingstick Esdoorn met Kamperfoelie,
Bergkristal, Gewei van Hert

 

DSC00480Beuk met Kristal en gewei van Springbok
Tamme Kastanje, Herten gewei en Kristal
Hulst, Gewei Springbok, Kristal

 

 

tortured willow 2.Talkingstick van kronkelwilg met gewei
van Hert, Bergkristal en Hertenvacht

 

 

 

Ratels
Er zijn twee soorten ratels volgens de lakota traditie. Er zijn ratels voor ceremoniële en healing doeleinden en er zijn ratels voor dans en zang doeleinden. de ratels voor ceremoniële en healing doeleinden werden in de lakota traditie gemaakt van het scrotum van een bison of van een gehele schildpad. Als “vulling werden “ant stones”, kleine steentjes verzameld door mieren, gebruikt. Dit soort ratels zijn erg heilig en worden uit respect dan ook niet nagemaakt.
De ratels voor dans en zang zijn erg verschillend. Hiervoor wordt kalebas, huid, hout, hoorn, schelpjes, hoefjes of andere materialen gebruikt gebruikt. Tegenwoordig kom je zelfs voorwerpen van metaal tegen die zeker bij de ceremoniële en healing ratels uit den boze is.
Per traditie verschillen de gebruikte ratels en niet elke traditie heeft zulke strikte regels als bij de lakota.

DSC00287Schildpad ratel met Kristal in de vorm van
een schildpad kop. Handvat van beuk met
kamperfoelie. Turkoois versiering.
Vulling sacred blue corn

 

 

 

DSC00316Verschillende ratels van herten- en paardenhuid. Verschillende modellen, handvaten en vulling mogelijk.
Prijs varieert van €25,- voor een kit om zelf je ratel te maken (met uitvoerige beschrijving) tot €100,- voor een “custom made”.

 

 

 

Horn rattles

Horn rattles. Rattles from horns from canadian cow with handles from chokecherry or mountainash with a grown in piece of honeysuckle.

 

 

 

Here a manual-for-making-a-rattle from leftover pieces of rawhide.

Fetishes
Fetishes zijn krachtvoorwerpen. De door mij gemaakte fetishes zijn dierfiguurtjes die bij de windrichtingen horen. Adelaar bij oost, hert bij zuid, beer bij west en wolf bij noord. Naast deze dieren maak ik ook, op aanvraag, andere dieren of voorwerpen (b.v. “the sacred cornmother”). De grote varieert van 4 tot 8 cm. De prijzen varieren van €45,- tot €85,-.

eagle on stand (1)Eagle fetishes – amber (standaard gewei).

 

 

 

 

 

 

FetishesEagle fetish van gewei. Beer van serpetijn,
hert van pipestone en soapstone, wolf – soap stone

 

 

 

 

DSC01370Handvaten voor smudge-veren of
ceremonieële veren. Prijs op aanvraag.