Skip to content →

Over mij

Mark Henseler, 1961
MarkIk heb mij altijd verbonden gevoeld met de natuur en alles wat leeft. Als kind al, voelde en zag ik dingen die andere mensen schijnbaar niet voelden of zagen. Zelf gaf ik daar geen directe betekenis of uitleg aan. Ervoer het als heel normaal.
Na mijn middelbare schooltijd ben ik inrichtingswerk gaan studeren, omdat ik met mensen wilde werken. In die tijd ontdekte ik dat ik mensen van hun hoofdpijn af kon helpen door een massage of door mijn handen op de pijnlijke plek te leggen. De drang om mensen te helpen, naar ze te luisteren, bracht mij ertoe, om naar een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de verstandelijk gehandicaptenzorg, psychologie te gaan studeren.

Ik was al vijf jaar bezig met deze studie toen ik in contact kwam met het Sjamanisme. De eerste reading was door iemand die mij absoluut niet kende, zijn ogen sloot en mij mijn levensverhaal vertelde. Er was geen speld tussen te krijgen. Jaren was ik al aan het studeren om via vragen en observaties de gemoedstoestand van iemand te kunnen vaststellen. Deze man sloot zijn ogen en zag alles. Ik was in shock en er ging een wereld voor me open. Mijn studie heb ik opgegeven en de rest was thuiskomen!
Sinds 1994 hou ik mij bezig met het Sjamanisme vanuit de “Native American Traditie”of “Indianen Traditie”, met o.a. The Black Bear Lineage en de Lakota traditie. Daarbij diverse workshops gevolgd in binnen- en buitenland. Dit resulteerde in het geven van sessies en workshops, vanaf 2003, over Sjamanisme, healingtechnieken en het bouwen van drums. Daarbij volg ik ook nog steeds workshops, want het pad van het Sjamanisme is eindeloos…