Skip to content →

Healing

Sjamanisme is de oudste vorm van spiritualiteit die al meer dan tienduizend jaar bestaat en waarvan uitingsvormen in vele culturen terug te vinden zijn. Sjamanisme omvat leringen,filosofieën en healingtechnieken die ons terug kunnen brengen naar een diepe binding met onze plek op aarde. We kunnen terugkeren naar wat we in essentie zijn: een spiritueel wezen in een menselijk lichaam. Als we dit ervaren merken we dat Spirit door alles heenstroomt en dus ook door ons. We beseffen dan meer en meer dat als we ons afstemmen op deze stroom we in staat zijn onze onbeperkte mogelijkheden hier op aarde naar buitenbrengen.
Hieronder uitleg van enkele, door mij gebruikte, healing technieken.

SMUDGEN EN READING
Howard Terpning-Blessing from the medicine man 2Smudgen is het energetisch reinigen van van de aura van de persoon. Hiertoe wordt met een veer of vleugel de rook van ceder of salie om de persoon verspreidt. Daarna wordt er met de veer of vleugel de energie weggeschept of gestreken die er in het aura van een persoon zijn blijven plakken en niet van de persoon zelf zijn. Door hetverdwijnen van de “geplakte” energie kan de persoon zich al lichter en energieker gaan voelen. Ook een gevoel van onbalans kan het gevolg zijn omdat de persoon gewent was aan de geplakte energie.

Reading. Er zijn verschillende readingen mogelijk zoals bijvoorbeeld: – Medicijnwiel reading-, – Power of Spiritstone reading- , – Healingstick reading – , – Journey deck reading -, – Kristal reading – . Naast deze reading mogelijkheden is de informatie die tijdens het smudgen naar voren komt ook een reading.

SJAMANISTISCHE COUNSELING
Shamanistische counseling biedt een mogelijkheid om situaties vanuit shamanistisch energetisch perspectief te bekijken. Hierdoor kunnen inzichten ontstaan die nieuwe ontwikkelingen en oplossingen mogelijk maken waar eerder geen oplossingen of verandering mogelijk leek. Ons idee of perspectief is een wijze van kijken naar de wereld die ons vaak belemmerd te groeien of veranderen in plaats van ons oplossingen en verandering te bieden.

KOORDVERWIJDERING
Tussen personen kan een energetische verbinding zijn die we als een koord kunnen zien. Als deze verbinding manipulatief van aard is dan ontrekt dat energie of geeft negatieve energie. Door verwijdering van een koord wordt de bijbehorende, door de cliënt toegestane, invloed verwijderd. Door de informatie over de aard van de manipulatie en de invloeden die dat energetisch op de persoon heeft kan een hernieuwde manipulatie beter afgeweerd worden.

GEDACHTENVORM VERWIJDERING
Gedachtenvormen zijn verankerde oordelen die een belemmering vormen situaties vanuit een ander perspectief te bekijken en te beleven. Door verwijdering van een gedachtenvorm wordt het perspectief en de belevingswereld van de cliënt vergroot.

ETHERISCHE CHIRURGIE
In het lichaam vindt een vrije stroom van energie plaats. Als deze stroom geblokkeerd wordt kost dat levenskracht. Bij verwijdering van een blokkade kan de energie weer op de oorspronkelijke manier stromen. Tevens wordt bij de verwijdering inzicht gegeven waardoor de blokkade is ontstaan.

PSYCHIC DOCTORING
Psychic doctoring is een oude techniek die toegepast kan worden bij healing van een onbalans op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau welke zich uit in het fysieke lichaam. Door het bekijken van de, door het lichaam lopende, subtiele energiebanen wordt de onbalans gelokaliseerd en de oorzaak hiervan in beeld gebracht voor de cliënt. Door het in laten stromen van energieën en kwaliteiten, in specifieke punten op en om de lijnen, wordt de energetische balans in de lijnen hersteld. Hierdoor kan de eigen energie beter stromen en het lichaam zich helen. Bij dit proces worden verschillende `sticks` en oliën gebruikt die, buiten dat ze geleider zijn, hun eigen kwaliteit meegeven aan de energieën.

SOUL RETRIEVAL
Door verschillende oorzaken kan iemand “zielsdelen” zijn kwijtgeraakt. Deze kwijtgeraakte “zielsdelen” kunnen de oorzaak zijn van problemen in ons dagelijks leven. Door middel van het opzoeken, terughalen en herintegreren van “zielsdelen” wordt geholpen delen van iemands essentie die kwijtgeraakt waren terug te plaatsten en te herintegreren. Door het terugkrijgen van deze essentiële delen word je weer meer in contact gebracht met wie je in essentie bent. Hierdoor kun je meer heelheid ervaren.

Mogelijke oorzaken van “Soulloss” kunnen zijn een traumatische ervaring op fysiek of emotioneel gebied ergens in je leven. Zeker in de jeugd kunnen ervaringen die ogenschijnlijk onbelangrijk lijken een traumatisch effect hebben met soulloss tot gevolg.
Symptomen die zouden kunnen wijzen op verloren zielsdelen zijn bijvoorbeeld: • Chronische depressie • Apathie, verdoofdheid, vermoeidheid, gebrek aan energie • Een ongezonde verbinding met iemand, een ex-partner, of familielid • Zwak immuunsysteem • Gevoelens van leegte • Het gevoel hebben dat je je leven van buitenaf bekijkt • Moeite met ‘aarden’, goed in je lichaam zijn. • Vergeetachtigheid • Verslaving of destructief gedrag

SESSIES
Howard-Terpning-Holy-Man-Of-The-BlackfootDe sjamanistische filosofie over healing is dat de Grote Geest de healing doet en niet de healer. De healer wordt een hol kanaal (Hollow Bone) en staat toe dat de Grote Geest zijn werk door hem/haar heen doet voor de ander. Veelal is het krachtdier van de healer de gids in de healing en er zijn verschillende healingtechnieken die gebruikt kunnen worden, afhankelijk van wat het meest nodig is op dat moment. In healing sessies wordt een veilige en heilige ceremoniele ruimte geschapen waarin de persoon zich veilig weet en de healer een hol kanaal (hollow bone) kan zijn voor Spirit/de Grote Geest. Na smudgen (energetisch reinigen van de aura) en gronden wordt er ingegaan op de klachten of wensen van de persoon.

Kosten.
Een sessie duurt +/- 1,5 uur en ik reken €45,- per uur. Mochten de kosten te hoog worden, door bijvoorbeeld het moeten rondkomen van een uitkering, dan kunnen we in overleg naar een passende oplossing zoeken. Het kan niet zo zijn dat een healing niet kan plaatsvinden om financiële reden. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een individuele sessie zie de tab contact. De folder, met een deel van deze informatie, is hier te downloaden.