Skip to content →

“Er is iets speciaals gaande op Spiritueel gebied………..”

Mooi en helder stuk van Wim Jan Bouman.

True ascension is ascending our Ego, not ascending this world.
Poorten die zich openen, bijzondere energieen die naar Aarde komen. Het zijn berichten die ik steeds lees en die gebracht worden alsof er inderdaad iets speciaals gaande is. Het is steeds hetzelfde verhaal maar dan anders verpakt.
Een paar jaar geleden was ik de boeken van wijlen mijn vader aan het opruimen en kwam ik een boek tegen van Psychosofia, een spirituele groep, uit 1935. In dat boek werd beschreven dat er speciale energieen naar Aarde kwamen, dat het ‘accelerated times’ waren, etc. Toen ik zelf 25 jaar geleden me actief met spiritualiteit ging bezighouden was ik onder de indruk van de berichten die mensen mij vertelde over de versnelde tijden, bijzondere energieen etc. En sinds die tijd heb ik zulke berichten geregeld gehoord en gelezen. Eigenlijk allemaal hetzelfde.
De energieen in de kosmos zijn er altijd en fluctueren maar de kosmos is echt niet bezig om ons te ‘redden’ Ja, er zijn engelen, gidsen om ons heen die ons helpen, er is energie uit de kosmos waar we gebruik van kunnen maken, Moeder Aarde zend ons konstant haar liefde die we op kunnen nemen, het is er allemaal maar ZE DOEN HET NIET VOOR ONS. Het enige is dat we ons bewust worden/zijn van deze energieen en hulp en daar gebruik van kunnen maken. Wij moeten het zelf doen, niets of niemand doet het voor ons. Dus de grote transformaties en acceleraties doen we zelf, met de hulp van. We zijn niet overgeleverd aan de energieen die er zijn, het is de kunst te leren hoe er mee om te gaan, hoe hier te komen en een goed leven te leven. En dat is wat zo makkelijk is van de poorten en energieen als je daar op die manier in gelooft. Het zijn uitingen van hoe slecht de wereld nu is en dat we gered moeten worden of dat we deze wereld moeten ontstijgen, het zgn ascenderen. Wat een onzin, we zijn hier om hier te zijn, niet om weer weg te gaan. Waarlijke ascentie is het ontstijgen van ons ego, niet het ontstijgen van deze wereld. Zoals een van mijn leraren gezegd heeft: als je hier niet wilt zijn, ga dan en maak plaats voor de zielen die hier wel willen zijn.
Kortom, de energiepoorten en kosmische krachten zijn er altijd al geweest. In de oude tijd en bij meer natuurverbonden volken was en is men zich hier van bewust. Wij beginnen dit bewustzijn weer terug te krijgen en dat is mooi, maar het maakt ons niet bijzonderder. De mooie plaatjes en praatjes ten spijt, het was en is er altijd al en zal ook blijven. Een mooie en vredige wereld maken we door het leven in te stappen en te leven, niet door het leven te ontvluchten en te hopen op wonderen die het voor ons opknappen.

Published in Geen categorie

Comments are closed.